Tuesday, August 7, 2012

Biskut Bunga Cina



Bahan:

1/2  cawan butter
3/4  cawan gula halus/icing sugar
1 biji telur
2 cawan tepung jagung
1 cawan tepung ubi
1/2 sk esen vanilla (kalau suka)
ceri/kismis hitam utk tatah atas biskut

cara:

pukul butter dgn gula smpai gebu(putih) masuk esen
masuk telur...pukul lgi.....masuk kedua2 tepung (tapi jangan abihkan)
test duluu dengan jari kiri .....kalau tak melekat ok lah tu....masuk 3/4
doh td dlm tupperware bertutup (doh ni cepat keras,klau keras
uli sikit dgn merjerin) ambil doh yg 1/4 td picit dlm acuan bunga
cina td atur dlm loyang yg sudah disapu sikit merjerin..bakar smpai
dlm oven smpai bwh kuning...petua ....klau kelopak bunga
jatuh...doh td lembik sgt...tambah tepung yg baki td

0 ulasan:

Post a Comment