Bahan
Lapisan Bawah:100 gm suun - dipotong-potong dan direndam semalaman
1 cawan sagu biji - dibersih dan direndam
3 cawan santan cair* - dicampur sedikit garam
Bahan Lapisan Atas:
2 cawan santan pekat*
10 helai daun pandan - dicampur
1/2 cawan air (kisar & tapis)
Pewarna hijau
1/2 cawan gula pasir
3 camb tepung gandum
3 camb tepung kastad
1 biji telur
Garam secukupnya
Cara membuatnya:
1. Tus sagu dan suun. Campurkan dengan santan cair.
2. Tuang dalam loyang 22 cm dan dikukus hingga masak.
3. Untuk lapisan atas, campurkan semua bahan dan kacau rata. Tapiskan.
4. Tuangkan perlahan-lahan atas sagu tadi. Kukuskan selama 30 minit.
Thursday, September 17, 2009
Kuih Talam Sago
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 ulasan:
Post a Comment